Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk

Skal du ud at rejse med din hund, er det vigtigt, at du følger de regler, som gælder for det pågældende land. Det er dit ansvar som dyreejer at finde ud af, hvilke indførselsregler der gælder, samt hvilke dokumenter der kræves – og at sikre, at hunden opfylder disse krav. Det gælder alle de lande i rejser igennem.

Hvis ikke kravene opfyldes, så kan grænsekontrollen afvise indrejse til landet, hunden kan sættes i karantæne eller i værste tilfælde kan hunden blive aflivet. 

Tjek op på reglerne hos fødevarestyrelsen: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Sider/forside.aspx

Rejseregler i EU

Vær opmærksom på, at du skal være ude i god tid, før rejsen begynder, da rabiesvaccinen skal være gældende 21 dage før indrejse. 

Ved rejse rundt i EU-lande og Norge, kræves flg:

Chipmærkning: Iflg. Dansk lov skal alle hunde være chipmærket fra 8 uger. Katten er ikke omfattet af samme lovgivning i Danmark, men SKAL være chipmærket ved udlandsrejser, for at kunne opfylde krav til kæledyrspas.

Kæledyrspas: Udstedes på klinikken af dyrlægen, og er et officielt dokument.

Rabiesvaccination: Vaccinationen kan foretages fra dyret er fyldt 12 hele uger. Vaccineres mindst 21 dage før afrejse, og har en holdbarhed på 3 år.

Vi anbefaler, at næste vaccination, foretages indenfor gyldigheden, da dyret ellers kommer i 21 dages ”karantæne” igen.

Vær opmærksom på, at hvis du rejser til Bornholm over Sverige, da skal dit dyr også opfylde gældende EU-rejseregler.

Ormekur: Ved rejse til bl.a. Norge og Finland kræves der også ormekur, forud for rejsen. Dette skal indgives og attesteres af en dyrlæge.

Rejse til ikke-EU-lande

Hvis man ønsker at tage sin hund, kat eller fritte med på rejse i udlandet, skal man altid holde sig orienteret om de gældende krav i det pågældende land. Der kan være andre krav og tests der skal opfyldes, før end dyret tillades indrejse.

Det gør man ved at kontakte landets ambassade eller konsulat, eller evt. veterinærmyndighederne i det pågældende land i god tid før afrejse.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op
Facebook