Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk

Lopper

Loppen er et insekt som lever på hund og kat, formerer sig hurtigt, og kan ligge i dvale i hjemmet og andre steder i lang tid. Lopper kan ses som levende små sort/brune parasitter på 2-3mm, oftest på bugen.

Da lopper befinder sig godt ved stuetemperatur, og mange dyr lever inde i huset, så kan de være svære at komme af med og kan diagnosticeres hele året. Man kan finde deres afføring i pelsen med en tættekam. Afføringen ligner små sorte sandkorn. Hvis disse kommes på et fugtigt stykke toiletpapir, vil det trække rødrustne spor.

Lopper er oftest ikke farlige for voksne dyr, men for især killinger kan det medføre blodmangel og heraf medføre sygdom.

Lopper kan give allergisk kløe hos katten, såkaldt loppeallergi. Lopper kan desuden overføre bændelorm katte imellem.

De er ikke farlige for mennesker, men de kan give kløe og udslæt.

Hvordan behandles lopper

Vi anbefaler at behandle forbyggende mod lopper. Snak med personalet på klinikken, for at finde netop den bedste måde for din kat at blive behandlet.

Hvis din kat har været uheldig at få lopper, er det vigtigt at behandle de omgivelser katten færdes i. Liggesteder og gulve.

Det anbefales derfor, at alt som katten er i berøring med, vaskes ved min. 60 grader. Tekstiler, der ikke kan vaskes ved høje grader kan fryses eller sprayes med insektmiddel. Vær opmærksom på, at nogle insektmidler også er meget farlige for din kat. Derfor anbefales det, at katten holdes væk fra rummet i op til 6-8 timer.

Gulvvask og almen rengøring er af særlig vigtig karakter og bør gøres meget ofte i starten. Loppeæg i omgivelserne har en klistret konsistens, og er derfor svære at støvsuge op.

Katte som befinder sig meget ude, der kan omgivelserne være svære at behandle, da lopperne kan ligge gemt i ex. halm, skurer mv.

Flåter

Flåten er et snyltedyr, som lever af blod. De er aktive ved +5 grader og findes efterhånden alle steder. Især i skov og engområder.

Vi anbefaler at forbygge flåter, da de kan overføre livstruende sygdomme. Disse sygdomme kan vise første symptomer længe efter et bid, og kan derfor være svære både at behandle, men også at lede tankerne hen imod.

Efter et flåtbid, kan der på stedet opstå infektion. Der er præparater på markedet, som kræver at flåten bider, før end den dør. Flåten dør hurtigere, end den kan overføre sygdom. Andre har en repellerende effekt – at flåten falder af, førend den får bidt sig fast.

Få rådgivning af personalet på klinikken til at hjælpe din kat på bedste vis med at undgå flåter.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op