Tilbage til vetgruppen.dk

Loppen er et insekt, der er en plage for hunde, katte og deres ejere hele året.

Loppen har som andre insekter flere livsstadier: Æg, larve, puppe og voksen loppe. Livscyklus kan kort skitseres sådan her:

Den voksne loppe suger blod på en hund eller kat, og lægger herefter æg i omgivelserne. Disse er meget hårdføre og kan ligge meget længe inden de klækker og bliver til en larve.

Larven lever af skæl fra dyret, men kan samtidig ikke lide lys. Derfor kravler den ind i revner og sprækker i f.eks gulv, paneler eller sofaen, hvor den forpupper sig.

Puppen har en klistret overflade, så den er umulig at støvsuge op og meget svær at få væk ved gulvvask. Desuden er den meget hårdfør, og kan ligesom æggene ligge rigtigt længe, inden den klækker og bliver til en voksen loppe.

Man skal regne med, at æg og pupper kan ligge i minimum 6 måneder i omgivelserne. Når man så sammenholder det med, at der hver gang man ser 1 voksen loppe vil ligge omtrent 100 æg og pupper, som man reelt set ikke kan gøre noget ved, kan det måske være nemmere at forstå, hvorfor det kan være så svært at udrydde lopper.

Larverne trives bedst om efteråret. Derfor vil man opleve den største loppeplage på den årstid da flest lopper klækkes der.

Behandling
Den findes mange forskellige midler mod lopper idag. Men den mest effektive metode er, at dryppe hunden eller katten i nakken med et langtidsvirkende middel.

Det virker på den måde, at det slår de voksne lopper og larverne ihjel. Pupper og æg kan man som sagt ikke rigtigt gøre noget ved.

Det kan derfor tage længere tid, end man regner med at få bugt med et loppeproblem, og vi anbefaler derfor, at man fortsætter behandling i min. ½ års tid, når man har konstateret lopper. 

Resistens
Der er lavet rigtigt mange tests af de loppemidler, vi har på klinikken, og der er ikke påvist resistens overfor et eneste af dem.

Derimod har det vist sig, at det største problem er, at de ikke bliver brugt rigtigt. Få derfor god vejledning af vores personale og læs iøvrigt brugsanvisningen grundigt inden brug.

Vi sælger FrontlineCombo, Bayvantic, Adtantage, ProgramVet, Exspot.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook