Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk

Labrador han. 1 år i marts 2018

Vi har haft Cody siden den var 8 uger og indtil den var ca. 5 mdr. så det ud til at hunden fungerede godt.
På hvalpemotivationskursus og senere hvalpetræning var Cody meget ”oppe at køre” når den skulle ud af bilen og til træningspladsen.

På træningspladsen var der så godt som ingen kontakt med Cody, den skulle holde øje med alt og alle, så det blev mest træning på sidelinien. Den havde ikke lyst til at sidde stille og havde svært ved ” at være i sig selv”. Der var mange meninger om, hvorfor den opførte sig sådan, men ingen tænkte på, at der fysisk kunne være noget galt.

Valget blev at træne med Cody hjemme og på et lille hold med få hunde. Det gik meget langsomt fremad, men billedet var stadig det samme på træningspladsen. Da Cody er 14 måneder gammel bliver den pludselig ”håndsky”.

Den kunne ikke lide, at vi rørte ved den f.eks. hen over ryggen, så trak den sig væk og nogle gange gemte den sig i sit hundehus. Fornemmelsen var at der måtte være noget helt galt ud fra den måde den reagerer på. Det var hårdt for både hund og mennesker, så vi var tæt på, at beslutte os for, at afslutte Cody’s liv.

Efter en opfordring kontakter vi Nyborg Dyrehospital.

Fysioterapeut Anette Lynbech undersøgte så Cody. Hun kunne hurtigt se følgende symptomer:
Kaninhop med bagben, højre bagben ukoordineret/stiv, kan ikke sidde – rejser sig hurtigt op, ryster når den sidder, vralter med højre bagben ved gang, halen svinger ikke fra side til side – kun mod højre, ved runding er vægten ikke på højre ben, forparti er mere motor end bagparti. Ryg giver ikke efter hen over rygrad, rygmuskulatur nedsunket i venstre side.

Det var hurtigt klart, at den ikke havde udviklet den muskulatur i bagkroppen som ville være normalt. Den havde ikke kontrollen over sin krop i det hele taget og den var meget urolig og havde ingen glæde i øjnene.

Behandlingsforløbet på Nyborg dyrehospital blev planlagt til 10 gange hos fysioterapeut (de første uger 2 gange om ugen og så med lidt længere mellemrum) og 2 gange til kiropraktor (sammen med 2. gang fysioterapi og til slut i forløbet). Den gik på løbebånd i vandbassin, fik massage og elektroterapi.

Den første gang hos kiropraktor/dyrlæge Theresa Schumann var rigtig godt for hunden, man kunne faktisk se hvor behageligt den synes det var at få løsnet op.

Den skulle dagligt have smertestillende medicin i behandlingsforløbet. Vi fik forskellige øvelser som skulle styrke dens balance og muskler og som vi skulle arbejde med derhjemme. Det var f.eks. at gå på et skråt terræn, gå på luftmadras, gå slalom og træde over noget.

I dag er Cody 1 ½ år og dens muskulatur er helt normal, men vi skal være obs på at holde de små øvelser af musklerne ved lige. Vi kan se, at den er blevet en gladere hund og at den har fået lettere ved, at være med til træning og vi har en tro på, at det nok skal gå godt fremover.

Vi kan kun ærgre os over, at vi ikke selv eller de mange hundetrænere vi har været sammen med har været obs på, at hundens problemer kunne skyldes fysiske skavanker og at det også påvirkede dens psyke.

Stor tak til Nyborg Dyrehospital for deres hjælp med Cody, vi håber at vores historie vil give stof til eftertanke hos andre, der måske står i samme situation, så man hurtigt får sat en behandling i gang af sin hund

Tina og Mogens Nielsen

 

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op