Tilbage til vetgruppen.dk

Hvornår er det nødvendigt med tandbehandling hos dit kæledyr?

Al tandbehandling er nødvendig når der er smerte eller betændelse i mundhulen, eller risiko for at det opstår.

Kæledyret udtrykker sjældent smerte hvis der er problemer i mundhulen. Det er meget vanskeligt at se på dyret hvis det har ondt, medmindre det er meget smertefuldt. Betændelsen kan også være vanskeligt at se hvis der for eksempel er betændelse i roden eller ved de bageste tænder.

For at få en vurdering af mundhulen for at se om dyret har behov for behandling er det nødvendigt at det bliver lagt i fuld narkose. Her vil vi rense og polere alle tænderne og undersøge hver enkelt tand for sygdomsstatus. Herunder foretager vi røntgen af alle tænder da det er den eneste måde hvorpå vi kan undersøge roden. Undertiden vil det også være nødvendigt at undersøge mundhulen med en CBCT skanner da man herved bedre kan se alle detaljer.

Vi udarbejder herfra en tandjournal på hver enkelt tand og vurderer hvad der måtte være behandlingskrævende.

For at kunne give den bedste tandbehandling for din hund eller kat har vi investeret i meget uddannelse og udstyr.

Morten Redin har det overordnede ansvar for tandbehandling. Han har netop gennemgået en 5 -årig europæisk tand-uddannelse ved Luxembourgs universitet og har derved som den første i Europa opnået en mastergrad i netop tand- og mundhulesygdomme hos hund og kat.

Af udstyr til tandundersøgelsen herunder tandrøntgen og som de eneste i Danmark en CBCT-skanner, der bedre kan undersøge detaljer ved for eksempel paradentose end traditionel røntgen kan. Den er også meget anvendelig til eksempelvis undersøgelse af kæbeleds-problemer, mundhulekræft og rodbetændelse.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook