Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk

Hvornår er det nødvendigt med tandbehandling hos dit kæledyr?

Al tandbehandling er nødvendig når der er smerte eller betændelse i mundhulen, eller risiko for at det opstår.

Kæledyret udtrykker sjældent smerte hvis der er problemer i mundhulen. Det er meget vanskeligt at se på dyret hvis det har ondt, medmindre det er meget smertefuldt. Betændelsen kan også være vanskeligt at se hvis der for eksempel er betændelse i roden eller ved de bageste tænder.

For at få en vurdering af mundhulen for at se om dyret har behov for behandling er det nødvendigt at det bliver lagt i fuld narkose. Her vil vi rense og polere alle tænderne og undersøge hver enkelt tand for sygdomsstatus. Herunder foretager vi røntgen af alle tænder da det er den eneste måde hvorpå vi kan undersøge roden. Undertiden vil det også være nødvendigt at undersøge mundhulen med en CBCT skanner da man herved bedre kan se alle detaljer.

Vi udarbejder herfra en tandjournal på hver enkelt tand og vurderer hvad der måtte være behandlingskrævende.

For at kunne give den bedste tandbehandling for din hund eller kat har vi investeret i meget uddannelse og udstyr.

Morten Redin har det overordnede ansvar for tandbehandling. Han har netop gennemgået en 5 -årig europæisk tand-uddannelse ved Luxembourgs universitet og har derved som den første i Europa opnået en mastergrad i netop tand- og mundhulesygdomme hos hund og kat.

Af udstyr til tandundersøgelsen herunder tandrøntgen og som de eneste i Danmark en CBCT-skanner, der bedre kan undersøge detaljer ved for eksempel paradentose end traditionel røntgen kan. Den er også meget anvendelig til eksempelvis undersøgelse af kæbeleds-problemer, mundhulekræft og rodbetændelse.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op