Tilbage til vetgruppen.dk

Katte der går frit i naturen fanger og spiser ofte mus og fugle. Herved kan de blive inficeret med indvoldsorm. De typer, vi oftest ser, er spolorm og bændelorm, men der er også lungeorm hos kat.

Symptomerne kan være meget forskellige, og katte i naturen ville normalvis leve med disse parasitter. Men da kattene lever tæt med os mennesker, kan der være en risiko, for overførsel af smitte. Dette ses sjældent, men er muligt.

Symptomer hos katten, såfremt orm ikke ses i opkast eller siddende i pelsen: udspilet i maven, nedstemthed, træthed, hoste, kedelig pels og vægttab.

Mange af disse symptomer er meget uspecifikke, og derfor kan de også danne grund for langt værre sygdomme, og katten bør derfor tilses af en dyrlæge.

Orm behandles ikke forbyggende, kun når det diagnosticeres. Ormebehandling er på recept, og kræver en dyrlægefagligundersøgelse af katten.

Mange killinger fødes med orm, eller får det overført via moderen. De anbefales at blive behandlet, da det ellers kan forårsage mistrivsel, ernæringsfejl og hæmme væksten.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook