Tilbage til vetgruppen.dk

Kaninens og gnaverens tænder vokser hele livet og hvis de ikke fodres korrekt, så de slider deres tænder risikere man, at de får for lange tænder og tandspidser. De kan også medfødt tandfejl, som gør at tænderne ikke har rette kontakt til hinanden, og derved slides skævt. Tænder som er for lange giver tyggebesvær, smerter og eventuelt også sår i kinderne eller på tungen.

Det kan være svært at se om ens kanin eller gnaver har tandspidser på sine kindtænder, hvorimod kan være nemmere for dig som ejer, at se om deres fortænder er for lange. Derfor anbefaler og tilbyder vi gratis tandtjek til din kanin eller gnaver af vores tandspecialist, så du kan være sikker på at dit kæledyr ikke har ondt i sin mund.

Behandling af tandspidser / for lange tænder

Vi behandler kaninen eller gnaveren ved at slibe tænderne ned til normal længde. En tandslibning er normalt ikke smertevoldende og foretages i en let bedøvelse. Dyrene får ilt og bliver overvåget af en af vores sygeplejersker under behandlingen. Vi tager røntgenbilleder eller en CBCT-scanning af alle tænderne, så vi kan vurdere tændernes generelle status, om der for eksempel skulle være infektion.

Hvis der er opstået permanent skævhed i tændernes vækst kan det blive nødvendigt med flere behandlinger, men hvis ikke der er skævhed, og hvis dyret efterfølgende spiser foder, som slider tænderne, kan en behandling være nok.

NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook