Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk

Kronisk mundhule & tandkødsbetændelse 

Af og til ser man hos katte en kronisk betændelse i mundhulen som indbefatter tandkødet, mundhuleslimhinden strækkende sig i den bageste del af munden ned mod svælget og frem forrest til munden. Sygdommen er meget smertevoldende for katten som vil savle og være stille og spise mindre eller slet ikke. Er den hårdt angrebet nægter den også at drikke.

Årsagen til sygdommen er ikke kendt i detaljer, men både bakterier og virus spiller ind i udviklingen, men også kattens eget immunforsvar spiller en rolle.  

 Calici-virus der er kendt for at give katte-influenza med mundhulebetændelse og infektion i de øverste dele af luftvejene er muligvis også medvirkende årsag.

Hvordan behandles lidelsen?

Behandlingen, som man udfører i dag, er fjernelse af alle kindtænder og hvis mundhulen også er betændt i den forreste del, så alle tænder.  60-70 % af kattene bliver helt helbredt, ca. 20 % bliver bedre, mens ca. 10 % ikke forbedres og det kan derfor være nødvendigt at supplere med medicinsk behandling i en overgangsperiode eller resten af livet.

Det viser sig at kattene trods mangel på tænder hurtigt opnår en stor forbedring i livskvalitet.

×
Menu
Ring op